Playlist

25 Aralık 2015 Cuma

Hafta sonu Kaçamağı AĞVA





Merhabalar Blog okuyucularım :)

Sizlere bu yazımda en çok merak edilen yerler arasında gelen Ağva'dan bahsedeceğim. iş stresinden nasıl uzaklaşabiliriz. Sevgilimle, Eşimle kafa dinleyeceğimiz yerler yok mudur şu yeryüzünde dediğinizi duyar gibiyim. İstanbul'un karmaşasından uzaklaşabileceğiniz sadece kafa dinleyebileceğiniz bir yerdir Ağva.

Sizlere Ağva'da neler yapılır nereleri gezebilirsiniz hafta sonunuzu nasıl geçirebilirsiniz bunlarla ilgili tecrübelerimi paylaşacağım. Öncelikle Ağva'ya gitmeye karar verdiyseniz ilk olarak mutlaka bir arabanızın olması gerektiğini hatırlatmak isterim. Üsküdar'dan direk Şile ve Ağva otobüsleri vardır ancak onlar merkeze bırakırlar ve Ağva merkezde Sahil dışında hiçbir şey yoktur.Amacınız yazın sadece Denize girmek ve sonrasında geri dönmek ise bu alternatifi kullanabilirsiniz. Ağva aynı zamanda Şile'ye 1 saat uzaklıkta yolları virajlıdır. Eğer bir aracınız yoksa mutlaka araç edinmelisiniz.

İstanbul'dan yola çıktınız. Şile yoluna girdiniz. Şile'yi geçtikten sonra Saklıgöl'e sapağına geliyorsunuz ama Saklıgöl'e girmiyoruz. Yolu takip ediyoruz. Yol üzerinde gözlemeciler kahvaltıcılar boldur. Benim size tavsiyem "TADIM GÖZLEME VE MANTI" buraya mutlaka uğrayın. Boşnak mantısı ve Gözleme yemenizi tavsiye ederim. Fiyatlar biraz yüksektir ama geçekten tadı başarılıdır. Saklıgöl'den sonra yaklaşık 40 dakika sonra bol ağaçlı yollardan geçerek Ağva'ya ulaşmış oluyorsunuz. Peki burada neler yapabilirsiniz. Öncelikle Otelinizi iyice araştırın kötü oteller çok fazladır. Hijyenik olmayan çarşafları değiştirilmemiş otellerle karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Reklama girmesin diye otel ismi paylaşmıyorum. Ağva'da konsept oteller butik oteller oldukça yaygındır. Akşam şarabınızı alıp Şömine başında sevdiğiniz insanla sohbet edebilirsiniz. Gündüzleri doğa ile iç içe olabileceğiniz, göl kenarında yürüyebileceğiniz, kumsalda yürüyerek kafanızı boşaltabilirsiniz. Yaz aylarında değilsek ilk gün Ağva Fener'e gittiniz etrafı gezdiniz kumsalda sevdiğinizle el ele yürüdünüz. Acıktınız ne yiyebilirsiniz. Öncelikle Ağva'dan yemek konusunda yüksek bir beklentiniz olmasın. İnanın hepsinde ne yerseniz yiyin ya kötüdür ya da ortalamadır. Bunların dışında size sahil tarafında en iyi restaurantın adını verebilirim. GÜNAY RESTAURANT burası ortalama bir yerdir. Çorbası başarılı ama çorba dışında yiyeceğiniz şeyleri fantastik seçmeyin :)

Ertesi Gün kahvaltı yapmaya Ağva'ya 40 Dakika uzaklıkta olan SaklıGöl'e gidebilirsiniz. Orada sadece bir tane kahvaltı yeri vardır. Göl'ün etrafına dizilmiş Karaman Tesislerinde kahvaltınızı ettikten sonra Şile'ye doğru yola çıkın çünkü Göl çevresinde yürüyüş yeri bulunmamaktadır. Şile'ye geldiğinizde meşhur Şile Fenerinin önünde resim çektirebilirsiniz. Sahil tarafı kayalıklarla doludur. Şile merkezi gezip burada akşam yemeğinizi yedikten sonra İstanbul'a dönebilirsiniz.

Ancak Ağva'da 2 günden fazla kalmanızı tavsiye etmem yukarıda saydıklarım dışında hiçbir aktivitesi olmayan yerdir. Ama ben otelden çıkmayacağım bütün gün otel ve kumsalda yürüyüş yapacağım derseniz tatilinizi uzatabilirsiniz :) Sizler için çektiğim resimleri paylaşıyorum.

Ama ben daha aktiviteli bir yerler istiyorum derseniz bir sonraki "SAPANCA-MAŞUKİYE" adlı yazıma göz atmanızı tavsiye ederim.

Keyifli Yolculuklar..


Foursquare: https://tr.foursquare.com/rookiejuno






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder