Playlist

28 Aralık 2015 Pazartesi

Hafta Sonu SAPANCA VE MAŞUKİYE Gezisi


HAFTA SONU KAÇAMAĞI; SAPANCA ve MAŞUKİYE

Sapanca







































Merhabalar Sevgili Okuyucularım,

Geçen hafta sonu şirketimizin Hoş geldin 2016 yemeğini gerçekleştirmek için Sapanca'ya gittik. Madem Sapanca'ya gittim Maşukiye'yi gezmeden dönmem hata olurdu diye düşünüp tatilimi ekstra uzattım :)

Öncelikle Sapanca doğa güzelliklerin olduğu kendinizi yenileyebileceğiniz ve tazeleyebileceğiniz ormanlarla çevrili yerdir. Reklam olmasın diye kaldığım otelin isimlerini vermediğini daha önce ki yazılarımda belirtmiştim. Eğer merak ediyorsanız foursquare'den kaldığım oteli ve yorumlarını okuyabilirsiniz.


Öncelikle konakladığımız otelden çok memnun kaldım. SPA merkezi olanakları çok başarılıydı. Açık büfe kahvaltısı gerçekten çok başarılıydı. Ayrıca buraya kahvaltıya gitmek isterseniz konaklama şartı yoktur. Bir pazar kahvaltısını burada yapabilirsiniz. Rezervasyon yaptırmanızı öneririm. Otel'in arkasında orman var. Bizde kahvaltı sonrasında otelin bahçesinde yürüyüş yaptık otelin arka tarafında ormana girmek isterseniz merdivenle geçiş yapabiliyorsunuz. Eğer siz isterseniz orman içerisinde de yürüyüş yapabilirsiniz. Biz yürüyüş sonrası Sapanca Gölü'ne gittik. Göl büyük olduğu için 2 tane Göl merkezi var. Bir tanesi Otelimize yürüme mesafesinde ancak restaurantları daha az daha sessiz sakin diğeri ise daha merkezi daha kalabalık ve fazla restaurant var. Biz otel'e yakın olanı tercih ettik. Göl'ün kenarında bir şeyler atıştırdıktan sonra göl kıyısının keyfini çıkartıyoruz. Kestane yiyoruz. Kış mevsiminde en sevdiğim atıştırmalık :) 

Neyse biz 1 gece Sapanca'da konakladıktan sonra buraya yakın oturan arkadaşlarıma geçtik. Zaten ilk gün sapancayı bitirdik rahat rahat :) Sapanca ile Maşukiye arasındaki mesafe maksimum yarım saattir. Ertesi gün Pazar kahvaltısı için Maşukiye'ye yola çıkıyoruz. Benim organize ettiğim yaklaşık 20 kişilik bir ekiple SAKLI VADİ adlı restaurantta açık büfe pazar kahvaltımız yapıyoruz. Gerçekten bütün ekip mutlu ayrılıyor mekandan :) Sonrasında yürüyüşlere devam ediyoruz. Restaurant'ın hemen yan tarafı orman ve parklar ve ATV turu gibi aktiviteler var. Biz burada parkta vakit geçiriyoruz. Daha sonrasında Maşukiye'de meşhur Şelale'nin orada bungalov evlerde Türk kahvesi içiyoruz. Akşama kadar vakit geçirdikten sonra eve dönüş yoluna geçiyoruz. Döndüğümüzde kendimi yenilenmiş hissediyordum. Bir çok arkadaşımdan bol teşekkürlü mesajlar aldığım için ayrıca mutlu oldum. Güzel ve eğlenceli bir hafta sonunu daha geride bıraktıktan sonra bir sonra ki yazımda Bolu lezzet duraklarından bahsedeceğim. Beni takip etmeye devam edin :)


Keyifli Yolculuklar...



Maşukiye

Sapanca Gölü

Maşukiye

Sapanca

Sapanca

Sapanca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder